11 mënyrat më të mira për të zbardhur dhëmbët në kushte shtëpie, pa shkuar tek dentisti

Zbardhja e dhëmbëve është një proces që duhet bërë vazhdimisht tek dentistët e kjo është e kushtueshme por edhe kërkon kohë.

Nëse dëshironi që të shmangni takimet me densitet për këtë nevojë, atëherë ka disa mënyra për t’i mbrojtur dhëmbët si dhe për t’i zbardhur vetë në kushte shtëpie.

Këshillat:

Fillimisht duhet të jeni të kujdesshëm me ushqimet dhe pijet. Sa më pak kafe, cigare dhe alkool, aq më dhëmbë të shëndetshëm e të bardhë

Konsumoni ujë pas çdo ushqimi apo pijeje

Përdorni sodën e bukës disa herë në javë duke e përzierë me pastën e dhëmbëve

Lani dhëmbët rregullisht

Përdorni pasta zbardhuese që i gjeni në farmaci

Përdorni shpëlarjen e dhëmbëve me uthull molle disa herë në javë

Konsumoni ushqime me përmbajtje kalciumi

Përdorni vajin e arrës së koksit para se ti lani me pastën tuaj të dhëmbëve

Konsumoni ananas, pasi është një ndihmues mjaft i mirë për t’i mbajtur dhëmbët e pastër

Mos harroni karrotat dhe mollët jeshile

/ShkodraNews/