A dini pse djathi ka vrima? Përgjigja do t’ju befasojë

Mund ta keni yetur veten ndonjëherë përse djathi kaçkavall ka vrima.

Përgjigjen është përpjekur ta japë shkenca. K¡shtu, shkencëtarët zviceranë me hulumtime laboratorike kanë konstatuar se shkaktarët për vrimat janë grimcat e vogla të barit të thatë.

Sipas tyre, grimcat e vogla mikroskopike bien në bidonë të grumbullimit të qumështit dhe shkaktojnë krijimin e shumë vrimave gjatë kohës së formimit të djathit

Industria e qumështit vrimat e djathërave i quan “sy”. Djathi pa vrima është i njohur si djathë “i verbër”.