A jeni gati? Bëjeni këtë ushtrim urgjent dhe do keni barkun petëStudiuesit se fundmi gjeten një truk qe mund të na ndihmojë të djegim më shumë kalori. Por thonë se kjo është më tepër … “e dhimbshme”. Po ju do të mendonit kështu? Dhe a do ta bënit?Sipas hulumtimit të botuar në Journal of Physiology Applied, nëse doni të digjni dhjamin e barkut këtë dimër, sekreti është të ushtroheni jashtë në natyrë.Studimi kanadez nga Universiteti Laurentian në Sudbury, Ontario, sugjeron që ushtrimet intensive në mot të ftohtë kanëë rezultuar në djegie të indit dhjamor më shumë sesa kur njerëzit stërvitesish në ambiente brenda dhe të ngrohta.

Studiuesit shpjegojnë se aktiviteti i rregullt fizik përshpejton metabolizmin dhe ndihmon në rregullimin e lipideve në gjak, ndërsa trajnimi me interval me intensitet të lartë është më i mirë për djegien e dhjamit sesa ushtrimet me intensitet të moderuar.

Sidoqoftë, temperatura e ambientit ku stërviteni thonë shkencëtarët gjithashtu luan një rol në shkallën me të cilën digjen kaloritë gjatë ushtrimeve.