Ai shkoi nga dhoma në dhomë dhe…, ja si kërkonin ndihmë besimtarët (video)

Një nga s.ulmuesit e xhamisë së Zelandës së Re shkoi nga dhoma në dhomë, duke u marrë jetën “me padurim” besimtarëve dhe më pas u kthye për të treguar se ai ishte autori në lidhjen live ku ishte futur në rrjetet sociale, teksa transmetonte m*a.sakrën në Facebook.

RT ka transmetuar pamjet. Të paktën 49 persona u vr.anë dhe rreth 20 janë plagosur gjatë s*ulmit në dy xhami në Christchurch, Zelanda e Re.

Policia ndaloi katër vetë në lidhje me ngjarjen, një prej të cilëve u akuzua për vrasje.

Vrasësi – i cili e identifikoi veten në Twitter si Brenton Tarrant nga Grafton, nuk ngurroi te transmetonte gjithcka live. Sulmi ndodhi ne kohen e lutjeve te se premtes.

Ja pamjet ku viktimat kërkojnë ndihmë: