Ambasada e SHBA paralajmëron dhu.në për 30 qershorin, tregon se kush do jetë në shënjestër

Ambasada e Shteteve të Bashkuara në Tiranë, flet për mundësinë e një procesi zgjedhor në kushte të paprecedentë, mes dhunës dhe incidenteve në qendrat e votimit dhe numërimit. Në një njoftim që shpërndan për sigurinë e qytetarëve të saj në Shqipëri, ambasada i referohet rasteve të fundit të dhunës së ndodhura në disa KZAZ, dhe thotë se sinjalet, (siç edhe opozita i ka shprehur publikisht), janë për të pasur dhunë edhe ditën e zgjedhjeve. Ambasada thotë se ka shqetësime për dhunë jo vetëm ditën e zgjedhjeve por edhe para tyre

“Incidentet e evidentuara të dhunës gjatë kohëve të fundit kanë vënë në shënjestër zyrtarët dhe materialet e votimit, duke rritur dyshimet për dhunë ose shqetësime në ditën e zgjedhjeve, para votimit dhe gjatë numërimit të votave në qendrat e numërimit”, thuhet në njoftimin e ambasadës amerikane.