Anëtarët e rinj të Gjykatës Kushtetuese, ja cilët janë 9 kandidaturat…

Procesi i Vetingut bërë që shumica dërrmuese e anëtarëve të Gjykatës Kushtetuese të largohen nga detyra. Tashmë ka nisur procedura për emërimin e anëtarëve të rinj që deri tani janë 9 kandidatura. Disa prej emrave kanë punuar më herët si këshilltarë ligjor pranë Gjykatës Kushtetuese.

Njoftimi i Kuvendit: 

Pas shpalljes nga Kuvendi i Shqipërisë, në datën 4.3.2019, të hapjes së procedurave të aplikimit për vakancën e plotë për gjyqtarin e Gjykatës Kushtetuese që do të zgjidhet nga Kuvendi, kanë paraqitur kërkesën për shprehje interesi, si dhe dokumentacionin përkatës, kandidatët:

Fjona Papajorgji është këshilltare në Gjykatën Kushtetuese.

Arta Vorpsi këshilltare ligjore pranë Gjykatës Kushtetuese.

Avni Shehu avokat

Klodian Rado, ish-gjyqtar dhe Këshilltar Ligjor

Elsa Toska, këshilltare ligjore pranë Gjykatës së Lartë

Ilir Mustafaj ish-anëtar i këshillit të lartë të Drejtësisë

Kostandin Kazanxhi

Mitat Dautaj

Valbona Bala (Pajo)