Arrestohet ish spikeri i njohur që jepte lajmetArrestohet ish-spikeri i BBC-së, Benjamin Thomas.Ai akuzohet se ka abuzuar me fëmijë e të rritur gjatë kohës që ishin në gjumë.Abuzimet datojnë në kohën kur 44-vjeçari kishte punuar si pastor kishe.

Ai është dënuar me 10 vjet heqje lirie. Thomas ka punuar në programet “Wales Today” dhe emisionin për të mitur “Ffeil”.

Ndërkohë raportohet se ai ka rrëfyer vetë sekretet e tij më të errëta si një abuzues s.e.ksual.

Mësohet se Thomas ka s.ul.muar një sërë burrash e djemsh kur shkonin për të fjetur, e kjo ndodhte shumë shpesh gjatë konferencave dhe kampingjeve të krishtera.