“Ata v.r.asin pa rënë shumë në sy, por nëse bie një avion…”, ministri Lleshaj paralajmëron, deklarata e tij e fortë

Aksidentet në rrugë janë një v.r.asës i heshtur dhe pasojat e tyre kalojnë pa u vënë re shumë. Duke e krahasuar me rënien e një avioni të madh me pasagjerë e cila “është një ngjarje shumë e rrallë dhe, nëse fatkeqësisht ndodh, merr vëmendjen e gjithë botës”, ministri i Brendshëm Sandër Lleshaj nënvizoi se “aksidentet në rrugë v.r.asin pa rënë shumë në sy”.

Ndaj për të arritur në atë që Bashkimi Evropian sot e quan “vizioni zero” dhe po punon për afrimin tek shifra zero e v.iktimave në qarkullimin rrugor në vitin 2050, Lleshaj tha se është e nevojshme për ndjeshmëri të lartë publike dhe masa të forta e të gjithanshme për të mos e pranuar v.dekjen në aksidente.

Lleshaj tha se te ardhurat nga gjobat do perdoren per modernizimin e sherbimeve te mbrojtjes nga z.jarri dhe shpëtimin.