Ate.nta.ti ndaj prokurorit Ndoj/ Nga ar.m.ët deri te shenjat e gishtave, zbulohen detaje të fri.k.shm.e

3 ditë  pas ate.nta.tit të prokurorit Arjan Ndoja në Durrës, Policia kri.m.inale dhe Prokuroria për Kri.me të rën.da janë duke thelluar hetimet për të zbuluar aut.or.ët dhe motivet e ate.ntat.it në mbikalimin e Shkozetit ku mbetën të pla.gos.ur prokurori Arian Ndoji, shoferi i tij Andi Maloku si edhe Pellumb Muharremi i njohur me nofkën ‘Rrumi’.

Grupi hetimor është i përqendruar në provat materiale të sekuestruara në automjetin e gjetur në rrugës së Ishmit pranë varre.za.ve e Shkafanës, i cili dyshohet se iu përket atent.ato.reve. Në atë automjet policia ka sekuestruar 2 ar.m.ë zjar.ri kall.ash.ni.kovë, 2 mas.ka si edhe 1 bidon me lën.dë dje.gëse. Nga këto prova materiale ekspertët po përpiqen të përftojnë shenja te gishtave apo materiale AND-je për të bërë më pas krahasimin me materialet e personave të skeduar.

Në laborator ekspertët po bëjnë krahasimin e gëzhojave të gjetura në vendngjarje me ato që prodhojnë ar.m.ët e se.kue.str.uara për të kuptuar nëse janë ato ar.m.ë të përdorura në ate.nt.atin e së premtes. Kjo pasi ekziston mundësia që mjeti I gjetur në Shkafane mund të jetë një karrem i aut.orë.ve për të ngat.ërru.ar policinë.
Ar.m.ët e zj.ar.rit po verifikohen për të zbuluar nëse janë përdorur në ngjarje tjetër kri.min.ale.

Pista kryesore për të cilën po heton policia për ngjarjen, është k.on.flik.ti për pronat në Gjirin e Lalzit, ku Pëllumb Muharremi dhe persona të tjerë pretendonin të investonin. Personat me të cilët Rrumi ka pasur ko.nfl.kt për pronat, mes të cilëve dhe Plarend Dervishi, janë shoqëruar që ditën e ngjarjes nga policia dhe janë lënë të lirë pasi kanë pasur alibitë e tyre. Nisur nga këto rrethana, policia ka dyshime se ate.nta.ti është kryer nga ate.nta.torë me pagesë, të cilët dyshohet se kanë ardhur nga Kosova. Këto dyshime vijnë, pasi automjeti i gjetur në shkafane nuk rezulton i vj.edh.ur dhe as i regjistruar në Shqipëri. Ai dyshohet të jetë futur në vendin tonë në mënyrë ile.g.ale.