Biznesmeni i njohur a.rrestohet në avionin e tij privat

A.rrestohet në b.efasi b.iznesmeni i pijes së njohur edhe në vendin tonë.

Bosi Alki David, i cili është kreu i Coca Cola greke, u arrestua së bashku me partnerin e tij të biznesit m.i.liarder pasi në avionin privat iu gjetën k.a.nabis me vlerë 1.3 milionë dollarë.

David dhe Chase Ergen, thuhet se kanë transportuar rreth 5.000 rrënjë k.anabis si pjesë e biznesit të tyre të ri, për ‘zhvillimin e bizneseve ligjore të kanabisit në rajon’.

Por u ndaluan nga zyrtarët e doganave pas uljes së avionit dhe thanë se ishin mbajtur për tetë orë përpara se të liroheshin dhe pastaj të arrestoheshin pasi u përpoqën të largoheshin më vonë nga ishulli.

Biznesi familjar i Davidit është grupi “Leventis-David”, i cili zotëron fabrikat e Coca-Colas greke. Besohet se ata donin të kultivonin bimë kërpi, fara kërpi dhe produkte të tjera, si pjesë e sipërmarrjes së tyre të re.

Një deklaratë nga të dy të arrestuarit, ata thanë se po punonin për të siguruar që ishulli të merr vendin e duhur si një lider në industrinë e kërpit ligjor CBD.