Braktisi Shqipërinë, kush është avokati shqiptar që po bëhet i famshëm në AmerikëPo tërheq vëmendje të madhe deklarata e një avokati shqiptar në Amerikë.Ka qenë deklarata e shqiptaro-amerikanit Peter Lumaj, një republikan i njohur në rrethet e emigracionit shqiptar në SHBA, i cili ka shkruar një editorial me titullin “Amerika është ok!”.“Amerika mund të ketë qenë dikur më e rëndësishmja, por sot Amerika, ne jemi në rregull”, tha komentatori.

I ftuar në “Fox & Friends” në Fox Neës, Lumaj u shpreh se baza mbi të cilën u themelua Amerika është ajo që e bën vendin tonë të ndryshëm nga pjesa tjetër.

“Specializmi amerikan bazohet në lirinë dhe lirinë mbi dokumentet themelore të këtij vendi”, tha ai. “Për shkak të dokumenteve themelore, lirisë dhe lirisë që i japim këtij kombi, ne kemi zhvilluar kombin më të madh në Tokë”.

Lumaj shpjegoi se babai i tij vdiq në një kamp përqendrimi në mënyrë që bijtë e tij të mund të jetonin në liri.

Sipas tij, ai kaloi nëntë muaj në kampet e ndryshme të refugjatëve, ku ai u përpunua, u gjurmua me gisht dhe shkoi në një hetim paraprak, por ia arrit të mbërrinte në SHBA.

“Fakti që ne e donim Shtetet e Bashkuara ishte liria, mundësia ndaj dhe ishim të gatshëm të sakrifikonim çdo gjë që kishim për të ardhur këtu e për të jetuar ëndrrën amerikane”, u shpreh ai.

Avokati shprehu shqetësimin e tij për shtyrjen drejt socializmit në Shtetet e Bashkuara, duke thënë se kombi ynë është “kryerja e vetëvrasjes” duke promovuar të njëjtat ideale që dështuan në vendin e tij.

“Unë jam duke jetuar ëndrrën amerikane dhe kështu janë qindra e qindra mijëra njerëz që kanë ikur nga Evropa Lindore”, vazhdoi ai.