Brexit bën një tjetër k.urban, vendimi dr.astik i kryeparlamentarit

Kryetari i parlamentit britanik, John Bercoë, ka njoftuar se do të japë dorëheqjen si kryetar i parlamentit dhe si deputet në zgjedhjet e ardhshme ose më 31 tetor, cilado që të vijë e para.

Ai ka 10 vite në atë post dhe sot ka njoftuar se ai e kishte “nder dhe privilegj të madh” të shërbente në parlament.

Barcow është përballur me kritika të ashpra nga mbështetësit e Brexit, të cilët kanë vënë në dyshim paanshmërinë e tij për çështjen e Evropës dhe pretendojnë se ai ka lehtësuar përpjekjet e deputetëve kundër një dalje pa marrëveshje.