“Nuk i afrohen as vëllezërit sot, hante paçe e pilaf pa paguar”, Bujar Nishani i përgjigjet Bamir Topit dhe rrëfen gjëra bombastike

Ish-Presidenti, Bamir Topi, në librin e tij Nocturn, tregonte nder te tjera se e ka.

Konflikti për një shpullë, ekzekutoi “kapon” e rrugës “Bardhyl”. Rivaliteti i grupeve dhe fundi

Ai që jetoi më gjatë nga dy grupet e “të fortëve” të Tiranës ishte Franc.

A e dini si bëheshin fejesat vite më parë në Shqipëri? Nga llokumi te mekanizmi i propozimit, mësojini tani

Sot, çiftet shqiptare mund ta anashkalojnë martesën, më saktë dasmën, por fejesës nuk u shpëtojnë.

“Një pjesë e dyshemesë u përpi nga toka, thasët me dhe nxirreshin te dyqani i luleve”, të pathënat nga arratisja e të tmerrshmit Gaxhai

Nga arratisja e Admir Tafilit nga burgu i Drenovës e deri tek thyerja e sigurisë.

Vetëv.rasja e Mehmetit/Letrat sekrete të Enver Hoxhës për Hetuesinë: Ja pyetjet që duhet t’i bëni Fiqret Shehut

Publikohen letrat sekrete të Enver Hoxhës të shkruara me dorën e tij në një bllok.

“Nane nuk i tradhtova une shoket” – zbulohet letra e rralle e Pjeter Arbnorit

Letra e nxjerrë fshehurazi nga burgu me 2 korrik 1979, ku Arbnori shpjegon  gjithë rrethanat.

Qytetari i ‘nderuar’ që to.rturonte njerëzit në qeli

Padia e ish-kreut të bur.gjeve të diktaturës ndaj Fatmira Dines, bijë e familjes së persekutuar.

Telegrami austriak, si u shpall pavarësia në Vlorë

Nga Ilir Ikonomi Po ju paraqes origjinalin e një telegrami të shtypur në makinë shkrimi.

“Udhëtimi i fundit me Agim Qiriaqin, si vdiq në vetmi tue iu dridhë duar e kamë”

Nga Çun Lajçi/ Kisha xhiruar film plot tre muaj me aktorin Qiriaqi që kurrë ma parë.

Rrëfimi i Vera Bekteshit: Si u përgatit eliminimi i Mehmet Shehut, kurthi i fejesës me Silva Turdiun

Gjithnjë mbeten gjëra pa thënë… Ndonjëherë sepse nuk është momenti, sepse nuk është pjekur koha,.