Çmendet ministri dhe plas bōmbën për gratë: Pse nuk bëni s*ks…Nje provokim i forte eshte leshuar drejt femrave muslimane, nga ministri danez, teksa ka deklaruar se hoxhallarët dhe udhëheqësit e këtij komuniteti duhet të mbështesin publikisht “të drejtën” e grave për të bërë se.ks para martesës.Mattias Tesfaye, Ministri i Punëve të Jashtme dhe Integrimit, pasi u takua me disa udhëheqës muslimanë, shkroi në Facebook muajin e kaluar: “Unë i pyeta ata shumë drejtpërdrejt nëse do të thoshin me zë të lartë dhe të qartë në publik se gratë muslimane natyrisht kanë të drejtë të bëjnë se.ks para martese si të gjitha gratë e tjera.”Në një artikull për gazetën daneze Dagbladet Information botuar në tetor, Tesfaye shkruajti: “Dëgjoj se disa gra muslimane kanë frikë se nuk do të rrjedhin gj.ak natën e martesës. Ata kanë frikë se do të rri.hen, pasi familjet presin që ato të jenë të vir.gjëra natën e tyre të parë të martesës.”

“Eshtë jeta juaj dhe zgjedhja juaj, por mos lejoni që të qeveriseni nga hoxhallarë ose norma të vjetruara”, theksoi ministri në komentet e tij.

Hediye Temiz nga Albertslund, e cila këshilltarja më e ri e këtij qyteti në Danimarkë, 22 vjeç, thotë se qasja e Tesfaye është e gabuar.

“Ai dëshiron të zgjidhë problemet e grave muslimane, por unë mendoj se mënyra se si ai dëshiron ta bëjë këtë është e gabuar,” tha Thames, duke shtuar se ajo u bashkua me politikën, sepse ishte e irrituar nga mënyra se si politikanët në Danimarkë flisnin për muslimanët.