Ç’po ndodh te Kalaja e Rozafës? Vjen denoncimi bombë, ngrihet alarmi se…Drejtoria Rajonale e Trashëgimisë Kulturore, Shkodër ka reaguar per demtimin dhe vjedhjen ne Kalane Rozafa te qytetit, duke e quajtur “një cënim i rëndë i imazhit të siteve tona, trashëgimisë tonë kulturore në sytë e vizitorëve dhe bie ndesh me përpjekjet tona të përbashkëta për rikthimin në normalitet të sezonit turistik, goditur rëndë nga pandemia globale”.REAGIM❗
DRTK SHKODËR dënon me forcë çdo akt dhe dëmtim të Trashëgimisë Kulturore dhe pronës publike.
Për fat të keq pre e dëmtimit dhe vjedhjes, ka rënë këto ditë edhe rrjeti i ndriçimit të jashtëm në Kalanë Rozafa.Përtej dëmit ekonomik, ky është një cënim i rëndë i imazhit të siteve tona, trashëgimisë tonë kulturore në sytë e vizitorëve dhe bie ndesh me përpjekjet tona të përbashkëta për rikthimin në normalitet të sezonit turistik, goditur rëndë nga pandemia globale.

DRTK Shkodër i është drejtuar organeve të Policisë Qarkut Shkodër për vënien para përgjegjësisë ligjore të çdo individi që cënon apo dëmton simbolin e qytetit tonë, Kalanë Rozafa.

Ky reagim le të shërbej si një thirrje dhe sensibilizim publik për të gjithë bashkqytetarët, për ruajtjen, sinjalizimin, e çdo tentative për dëmtim.
TRASHËGIMIA KULTURORE ËSHTË PRONË E TË GJITHËVE!

Lexo edhe: