Data/ Nis numërimi mbrapsht për Ramën dhe Babanin, së shpejti fu.nd me dhi.mbje të madhe

Çfare te kujton 4 prilli 1994? Ishte kjo pyetje e oreve te pasdrekes qe ngjante si nje mesazh i koduar, qe Gazmend Bardhi, sekretar i pergjithshem i PD i dergoi Mark Babanit, kryebashkiakut te Vau Dejes. Ne fakt ky ishte edhe sinjali i dyte pas nje qetesie disa ditore, se opozita nuk e ka harruar çeshtjen Babani dhe do ti shkoje edhe asaj deri ne fund si me rastin Pjetri apo Kajmaku. Burime per shkodraneës bejne me dije se vete Mark Babanit dhe kryeministrit Edi Rama do ti lihet kohe ti pergjigje kesaj pyetje edhe per 72 ore, me pas do te jete vete Gazmend Bardhi qe nga selia e PD do te denoncoje me dokumenta konkrete dhe fakte te tjera, akuzat e ngritura ne forme pyetje per Mark Babanin. Shkodraneës ka mesuar se kjo date lidhet pikerisht me periudhen kur kryebashkiaku i Vau Dejes ka jetuar ne Itali dhe eshte ndaluar nga policia ne Sicili ku edhe ka marre denimin atje. Por Babani ja ka arritur te shpetoje dhe t’ia hedh paqesisht deri me sot per shkak te ditelindjeve si dhe emrin e mbiemrit te ndryshuar. Eshte pikerisht ky fakt dhe keto detaje qe selia blu sipas burimeve i ka te dokumentuara e qe nese kryebashkiaku nuk flet, do ti beje vete te njohura per publikun e me pas do ti dorezohen prokurorise, sic eshte bere me rastet Pjetri – Kajmaku. Deri me tani qe pas denoncimit publik dhe reagimit qe pati per media Babaji, nuk ka patur asnje sqarim tjeter apo reagim, ndonese Bardhi sot drejtoi nje pyetje publike qe ka date, muaj dhe vit. Se cfare i kujton kryebashkiakut te Vau Dejes kjo, me mire se ai askush nuk e di./SHkodraNeës