Deklarata bo.mb.ë: Priten arr.estime të bu.jshme nga ndërkombëtarët në ShqipëriPas aksioneve të policisë së UMNIK-ut në emër të prokurorisë speciale, ku u krye një fushatë ar.restimesh në Kosovë, eksperti i së drejtës ndërkombëtare dhe studiuesi Roland Gjoniku u shpreh: “Preken eksponentë të lartë të skenës politike nga 4 parti, PDK, AAK, Nisma dhe Vetëvendosje…këta janë persona shumë të fuqishëm dhe duhet të lëvizet shpejt për arrestimet e mundshme.”Sipas ekspertit, është e pritshme që arrestime do të ketë edhe në Shqipëri por edhe në Maqedoni, kjo për faktin se ka eksponentë të lartë të përfshirë në ngjarjet e asaj kohe.“E pritshme është që ar.restime do të ketë edhe në Shqipëri, edhe në Maqedoni, mbase edhe në vende të tjera ku ka eksponentë të lartë të përfshirë në ngjarje të asaj kohe. Këtu e kam fjalën për Preshevën ose në diasporë disa nga financuesit e UCK-së, ose ish-themeluesit që jetojnë tashmë jashtë Ballkanit.”, deklaroi Gjoni.