Del raporti i SHBA: Në zgjedhjet e 2017-ës në Shqipëri u blenë votat

Departamenti Amerikan i Shtetit publikoi sot raportin vjetor mbi të drejtat e njeriut në botë. Në pjesën për Shqipërinë trajtohen një numër çështjesh, por deklarata më e fortë lidhet me zgjedhjet e vitit 2017.

Sipas raportit, gjatë zgjedhjeve parlamentare të qershorit 2017 ka patur shit-blerje votash dhe presion ndaj votuesve

Ja çfarë thuhet:

SHQIPËRI 2018 Raporti për të Drejtat e Njeriut – Republika e Shqipërisë është një demokraci parlamentare. Pushteti legjislativ përfaqësohet nga Parlamenti, i cili zgjedh edhe kryeministrin edhe presidentin.

Kryeministri udhëheq qeverinë, ndërsa presidenti ka fuqi të limituara ekzekutive.

Në qershor 2017, vendi shkoi në zgjedhje parlamentar. Organizata për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE) raportoi se, zgjedhjet respektuan liritë themelore, por u prekën nga akuzat për shit-blerjen e votave dhe presionin mbi votuesit.

Image