Djema, bëhuni  gati/  Në cilën moshë femrat kanë impuls të shtuar se*ksual?

Duket që në gjithë këtë rolin më të madh nuk e ka as partneri, as statusi dashuror, por ora biologjike dhe rrahjet e zëshme të zemrës së tyre. Në të tridhjetat, por edhe në të dyzetat e hershme, femrat shpesh zbulojnë anën e re të se*ksualitetit vetjak dhe shumicës aktiviteti i preferuar në shtrat u bëhet pikërisht argëtim në krevat.

Ekspertët këtë dukuri e shpjegojnë me tiktakun e orës biologjike dhe dëshirën që “të shfrytëzojnë vitet e mbetura për krijimin e trashëgimtarëve”.

Thënë në mënyrë laike, sa më shumë që të plaken femrat, më shumë bëjnë dashuri – madje shumë më tepër. Në studimin e publikuar në revistën “Personalityand Individual Differences” kanë marrë pjesë 827 femra të ndara në tri grupe: me fertilitet të lartë (18 deri në 26 vjet), fertilitet të ulët (27 deri në 45 vjet) dhe në menopauzë (më shumë se 46 vjet).

Në bazë të përgjigjeve në anketën e bërë në internet, hulumtuesit kanë zbuluar që femrat të cilat kanë 27 deri në 45 vjet (ato në kategorinë e fertiltitetit të ulët) posedojnë (impuls të forcuar se*ksual si përgjigje në zvogëlim të fertilitetit”.

Këto femra dhe kanë “fantazi më të shpeshta se*ks.uale dhe jetë aktive se*ks.uale, andaj janë të gatshme për se*ks të përkohshëm”.