‘Do p.ërvëlohemi’, ja qytetet që do g.oditen keq nga i nxehti pas pak ditësh

Edhe pse muaji i parë i verës, qershori nisi me shi, stina do jetë e nxehtë dhe ka nisur në Europë.

Këtë fundjavë temperaturat ishin të larta në Britaninë e Madhe, Francë, Portugali dhe Spanjë, duke shkuar deri në 30 gradë celsius para një rënieje të pritshme javën e ardhshme.

Sipas Acuweather, valët e të nxehtit mund të jenë një trend këtë verë në Europë. Temperatura që do të arrijnë 40 gradët celsius do të regjistrohen në Francë, Spanjë dhe Portugali.

Meteo France ndërkohë shkruan se Europa dhe Franca do të përjetojnë temperature më të ngrohta këtë verë për shkak të sistemeve të presionit të lartë.

Agjencia shtetërore meteorologjike e Spanjës ka lëshuar paralajmërime për temperature të larta në pjesë të Andaluzisë, gjatë fundjavës. Valët e të nxehtit dhe moti i thatë në Europë mund të vendosë disa vende në rrezik zjarresh me Portugalinë veriore, Spanjën dhe Alpet, më të rrezikuarat.

Veçanërisht Portugalia dhe Spanja mund të shohin valë të nxehti që zgjasin me ditë të tëra, me temperature mbi 43 gradë celsius. Instituti i ndryshimeve klimaterike në Universitetin e Mainit ndërkohë ka parashikuar temperatura në rreth 20 gradë celsius në EUropë për këtë javë që sapo ka filluar.