Doli nga Prokuroria, Ilir Meta bën paralajmërimin e fortë për Qeverinë, Ramës i kujton se ai e di mirë…

Presidenti i Ilir Meta ka dhene nje mesazh te forte pas daljes nga Prokuroria sot, kur u pyet per draftin e propozuar nga Partia Socialiste, per ndryshimin e bere ne pr.ligj lidhur ceremonine e betimit per magjisteratet, nese kreu i shtetit nuk i therret brenda 10 ditesh, sikunder e parashikon Kushtetuta.

Meta ka thene se jo vetem nuk provokohet, por ka paralajmeruar se ‘Presidenti e di shumë mirë jo vetëm detyrën e tij, po është i ndërgjegjshëm edhe për misionin e tij’.

Deklarata e Metes

Presidenti i Republikës nuk është në punë, as në detyrë sic ju kam thene me pare, është në mision dhe nuk provokohet nga cic mice të tilla, nga kushdo që i orkestron ato. Presidenti i Republikes ka qenë, është dhe do të jetë garant i Kushtetutës se Republikes dhe i fton të gjithe te merren me përballimin e pasojave tërmetit në mënyrë më të përgjegjshme. Kush gjen kohë ne keto momente per te provoikuar presidenbtin dhe popullin per t’u marre me cështje të tjera duhet ta ketë të qartë se Presidenti e di shumë mirë jo vetëm detyrën e tij, po është i ndërgjegjshëm edhe për misionin e tij. Kaq.”