Dyshimet e forta, shkodrani do vriste një person të njohur, ish ministri tregon gënjeshtrën e policisë shqiptarePolicia e Shtetit e prezantoi me bujë një ditë më parë, 14 gusht 2019, a.rrestimin e një djali të ri nga Shkodra, për të cilin tha se është një nga personat më të kërkuar dhe shumë i rr ezikshëm.Ai u tha gjithashtu se u kap para se të kryente një v rasje në Tiranë, ku edhe jetonte kohët e fundit.Madje policia thoshte në njoftim se ishte marrë indicie nga qytetarët që e kishin parë Sadetin Erkoçeviqin të bënte sjellje të dyshimta.

Por gazetarja e kronikës Anila Hoxha dhe ish ministri i Drejtësisë Ylli Manjani kanë rezervat e tyre për këtë a rrestim.

Njëri aludon se dikush me rëndësi ishte vënë në shënjestër për tu v rarë nga sh kodrani, tjetri thotë se policia ka g ënjyer kur tha se mori vesh nga qytetarët se një person i rr ezikshëm ndodhej në rrugën Bilal Xhaferri.

Anila Hoxha: Erkoçeviq deri tani vec po hesht e nuk flet asnje fjale.
Ore kush e ka shtepine ne rrugen ku ai u arrestua
????????????????????????????????

Ylli Manjani: politizoj?! Për llogari të kujt?!
Pastaj të kërkosh ti vendosëah mendjes llogjikë quhet politikë?!
Po nëse mendon se është politikë të pyesësh se si ka mundësi që të arrestojnë qytetarët dikë që do kryente në v rasje,pa e ditur se ku e kë do v riste,atëhere le të mbeten politik edhe ato 4 fjalë që shkrova…

Cfarë thoshte policia dje për arrestimin

Në zbatim të planit të masave për kapjen e personave në kërkim, evidentimin dhe kapjen e personave që qarkullojnë me a rmë z jarri, shërbimet e Komisariatit të Policisë Nr. 2 në Tiranë, falë marrjes së informacionit nga qytetarët dhe bashkëpunimit mes strukturave të DVP Tiranë e DVP Shkodër, është bërë i mundur parandalimi i një v rasjeje. Një person me rr ezikshmëri të lartë shoqërore, i d ënuar për v rasje dyshohejse do të kryente një k rim të r ëndë në Tiranë.

Mbrëmë rreth orës 20:50 është marrë njoftimi nga ana e shërbimeve të Seksionit të Hetimit të Krimeve në Komisariatin e Policisë Nr. 2 Tiranë së në rrugën “Bilal Xhaferi”, ndodhej një person i cili bënte lëvizje të dyshimta dhe dyshohej se kishte a rmë z jarri me vete.

Policia ka organizuar punën duke bërë lokalizimin e menjëhershëm të personit të dyshuar.

Shërbimet e Policisë kanë mbajtur nën kontroll personin duke bërë të mundur që me metoda të shpejta proaktive në bashkëpunim me DVP Tiranë dhe Shkodër të identifikonin personin e dyshuar, person me rr ezikshmëri të lartë shoqërore.

Shërbimet policore kanë ndërhyrë menjëherë duke e neutralizuar dhe shoqëruar në komisariatin e Policisë Nr. 2, shtetasin Sadetin Erkoçeviq, 28 vjeç, lindur dhe banues në Shkodër.

Këtij shtetasi në momentin e kontrollit i është gjetur në çantën e dorës një a rmë z jarri p istolete e tipit Bereta, me 14 f ishekë dhe një f ishek në fole gati për qitje.