E bujshme, parashikohet bu.rgim i përjetshëm për Hashim Thaçin?Kryeprokurori i Prokurorisë Speciale të Hagës, Jack Smith, në letrën e tij drejtuar Gjyqtarit të Procedurës Paraprake, Nicola Guillou, letër e cila është e publikuar edhe në faqen zyrtare të Gjykatë Speciale kishte renditur argumentet e tij se pse Hashim Thaçi duhet të arr.estohet dhe të dërgohet në parabu.rgim.Smith fillimisht kishte shprehur frikën e tij se ish-presidenti i Kosovës mund të ar.ratisej, pasi aktakuza e pakonfirmuar ishte bërë publike. Sipas tij, një gjë e tillë do ta nxiste Thaçin të ikte.Gjithashtu Smith në letrën e tij kishte pretenduar se Thaçi mund të kryejë edhe kri.me të tjera dhe të pengojë procedurat e Speciales. Ndërsa ka parashikuar se aku.zat e konfirmuara nga Dhomat e Specializuara mund të sjellin bur.gim të përj.etshëm për ish-presidentin.

“Përderisa të dhëna të caktuara dhe të përgjithshme në lidhje me aktakuzën e dorëzuar dhe të pakonfirmuar janë publikuar, ndjenja nxitëse e z.Thaçi për t’u arratisur, për t’i penguar procedurat dhe për të kryer kr.ime të mëtutjeshme do të rritet drastikisht posa ai të informohet për aktakuzën e konfirmuar dhe për hollësitë e akuzave të konfirmuara, të cilat mund të sjellin dënim me bur.gim të përjetshëm”, thuhet në dokumentin që Jack Smith ia ka dërguar gjyqtarit të Procedurës Paraprake.

Në këtë letër shihet insistimi i Kryeprokurorit të Speciales se Thaçi duhet të arrestohet dhe të dërgohet në parabu.rgim./Express/