E dielë e zezë/ Oh zot sa v.dekje në shtetin plot me shqipëtarë, shifrat po na fusin tm.errin, shënohet rekordi i zi….Situatë dramatike në Itali si pasojë e pandemisë nga COVID.Italia në 24-orët e fundit ka shënuar 33,979 raste të reja dhe 546 vdekje në të gjithë vendin duke çuar numrin e viktimave në 45,229  nga fillimi i pandemisë.Gjatë ditës së fundit 116 pacientë më shumë nga dita e djeshme kanë hyrë në terapi intensive.

Lombardia, Campania dhe Piemonte janë rajonet me numrin më të lartë të infeksioneve në vend duke lënë Italinë  ende në një pikë kritike përsa i përket pandemisë.