E dini pse patatinat janë gjithmonë të mbushura gjysmë? Ajri brenda tyre është…

Sa herë hapim pakot e patatinave, sado te medha ti blejme, aq here zhgënjehemi kur shohim se qesja eshte e mbushur gjysme.

Per kete ka nje arsye.

Hapësira boshe vendoset qëllimisht, në mënyrë që patetinat të mos copëtohen nga ngjeshja.

Procesi i udhëtimit të pakove, nga fabrika e prodhimit deri në shtëpinë tuaj, është shumë i gjatë dhe sigurisht, nëse qesja do të ishte plot, ato do të thërrmoheshin.

Ajri brenda saj është gaz azot, i cili ndihmon mbajtjen e freskët të patatinave. Nëse do të ishte e mbushur me ajër natyral, me siguri, patatinat, do të prisheshin.