E fr.ikshme/ Z.jarr i madh në fshatrat e Shkodrës, disa familje rre.zikuan shumë të…FOTONje zjarr i dale jashte kontrolli per hapjen e kullotave te reja rr.ezikoi te lere ne qiell te hapur disa familje ne kufirin mes fshatrave Shtoj i ri dhe Shtoj i vjeter. Per shkak se sherbimi zjarrfikes ne Shkoder ka qene ne nje tjeter operacion ne afersi te stacionit te pompave ne Dobraç te ri, ku edhe aty pati nje rast zjarri, ne zone perveç banoreve me mjete rrethanore, u thirr ne ndihme edhe sherbimi zjarrfikes ne Malesi te Madhe. U desh te nderhyhej per disa ore qe flaket te shuheshin plotesisht pa vene ne rrezik shtepite e banimit dhe jeten e qytetareve. Apeli i vazhdueshem ne kete periudhe i sherbimit zja.rrfikes eshte qe te shmanget ndezjet e zjarreve per hapje kullotash. Ne 24 oret e fundit ne Shkoder ka patur mbi 10 raste zjarresh me deme te shumta ne kuroren e gjelbert por duke rrezikuar edhe shtepi banimi si dhe institucione te rendesishme, si ne rastin e stacionit te pompave te ujit. Deri me tani nga policia dhe prokuroria nuk ka patur asnje te shoqeruar apo arrestuar ndonese ne mase jane zjarre te qellimshme.