E frikshme ajo që mund të ndodhë me Tokën këtë javë

Stuhitë diellore duket se do të jenë prezente në muajt e ardhshëm në planetin Tokë.

Kjo pasi, NASA ka dhënë alarmin se javën e ardhshme planeti mund të zhytet në errësirë totale.

Kjo vjen si rezultat i një vrime të madhe që u hap në koronën e Diellit, me aurora të vendosura për të mbuluar disa nga vendet e SHBA-ve, në mesin e të cilave futet edhe Uashingtoni.

“Shpejtësia e erës diellore mund të arrijnë 500 km / s, duke shkaktuar aurorë rreth rrethit të Arktikut dhe ndoshta edhe në shtetet amerikane përgjatë vijës nga Maine në Uashington”, thuhet nga NASA

Gjerësisht, besohet se stuhitë diellore janë një nga “kërcënimet më të mëdha” për njerëzimin.