E habitshme, vjen thirrja për të mos ngrënë mish bio. Nuk do e besoni ndikimin që ka

Shkencëtarët e Institutit me seli në Londër, “Chatham House” kanë dalë me një paralajmërim sipas të cilit thuhet se duhet të inkurajohen nga politikbërësit e BE-së të kthejnë sytë nga mishi i bërë në laborator, me qëllim që të luftohen ndryshimet klimatike.

Ata i kanë kërkuar BE-së të inkurajojë prodhimin e mishit të krijuar nga qeliza kafshësh, për të plotësuar kërkesën e vazhdueshme pa dëmtuar ambientin.

Blloku duhet të vendosë sesi alternativat e mishit mund të rregullohen dhe nëse fondet publike mund të investohen në këtë fushë.