E hani shumë këtë ushqim? Do shokoheni kur të zbuloni të vërtetën

Shkencëtarët gjithnjë e më shumë po ngrenë alarmin për pasojat negative që kanë në trupin tonë sasitë e mëdha të sheqerit ose yndyrës.

Yndyra besohet se nuk kontribuon në shtimin e peshës, por nga ana tjetër, dhjetëra studime tregojnë se vetëm sheqeri lidhet dukshëm me shtimin e peshës.

Aaron Carroll, profesor i pediatrisë në Shkollën e Mjekësisë të Universitetit të Indianës, e shprehu këtë pohim në librin e fundit, “The Bad Food Bible: Si dhe pse të hani”.

“Ka një gjë që dimë për yndyrnat,” shkroi ai. “Konsumi i yndyrnave nuk shkakton shtim në peshë. Përkundrazi, mund të na ndihmojë të largojmë ca kilogramë”.

Kjo do të thotë se ushqimet si avokado, salmoni dhe arrat duhet të konsumohen shumë shpesh.