E rëndë ajo që po ndodh me drejtorët në Shkodër, zbulohet e vërteta e f.rikshme

Nga Kastriot Dervishi

Drejtorë sipas gj inisë

Ishte e paparë dhe e padëgjuar më parë ajo që do ndodhë me drejtorët e qeverisë në Qarkun e Shkodrës, të cilët do vijnë nga përzgjedhja një gj inore.

Kushtëzimi gjinor, për specifika konkurrence e force, i takon fushës së sportit dhe jo politikës apo administratës. Kishim parë basketboll, volejboll, futboll, peshëngritje, etj, për meshkuj e për femra, por një kategori drejtoresh vetëm femra, asnjëherë. Është e lehtë të kuptohet se kjo bëhet vetëm për mosqeverisje dhe p ropagandë imazhi. Drejtuesi zgjidhet nga aftësitë dhe jo nga kriteri i gjinisë. Zgjidhet për mendjen e tij.

*Dervishi ish drejtor i Arkivave ne Ministrine e Brendshme