E tme.rrshme situata e ko.ronavi.rusit/ Greqia në prag të vendimit ek.strem, Mitsotakis konferencë urgjenteNë Greqinë fqinje situata me ko.ronavi.rusin është e fri.kshme. Mësohe se kjo ka detyruar kryeministrin Mitsokasis të dalë në një konferencë për mediat.Situata, veçanërisht në Atikë, mbetet kritike me numrin e rasteve që janë çdo ditë tejkalojnë 200.“Ne e dimë që duke mbyllur aktivitetet transmetimi i virusit zvogëlohet. Ishte mësimi i Pranverës, por na kushtoi shumë. “Bllokim” nënkupton bizneset e mbyllura dhe papunësinë. Më pak të ardhura publike dhe recesioni i madh.

Dhe nëse nuk do të kishim ndërhyrë në kohë me një program të guximshëm dhe gjithnjë në zhvillim për të shpëtuar ekonominë, gjërat do të kishin qenë shumë më keq.

Do ta them hapur: Dilema është “Vetë-mbrojtja ose karantina”. Dhe duke ditur pasojat e së dytës, ne kemi për detyrë të zgjedhim të parën”, tha kryeministri grek