Epidemiologu e thotë troç, tregon të vërtetën e ko.bshme për ata që shkojë  në intubimMjeku epidemilog ,Ilir Alimehmeti, ka folur për situatën e vështirë që po kalon Shqipëria me ko.ronavi.rusin. Sipas tij duhet patjetër një numër i madh testesh.Sa i takon personave që ndërrojnë jetë në intubim, Alimehmeti tha se dhe në vendet më të zhvilluara, numri i personave që shpëtojnë është shumë i ulët. Sipas mjekut distanca është elementi më i rëndësishëm, edhe sesa vetë maska.“Ventilatorët nuk kanë rol edhe aq shumë të madh në këtë sëmundje, në Neë York vd.ekshmëria në intubim është 88.1%. Pra e shihni se dhe në vende të avancuara nuk ka shumë shpresë për personat që vendosen në intubim. Duhet të ketë një trajtim shumë të hershëm, për të evutuar trombet e rruazave të kuqe të gjakut.