Është në ‘lu.ftë’ me Greqinë për gazin natyror, Erdogan jep lajmin e b.ujshëmTeksa Turqia është në ko.nflikt me Greqinë pasi është duke kërkuar gaz në detin Egje, ngjarje e cila e ka futur në përpl.asje me komunitetin ndërkombëtar, Presidenti turk Rexhep Taip Erdogan ka dhënë një njoftim shumë të rëndësishëm për qytetarët e tij.Ai ka njoftuar zbulimin e 405 miliardë metra kub gaz në Detin e Zi, i cili duket se është burimi më të madh i gazit natyror që Turqia ka identifikuar në historinë e saj në Detin e Zi.Ndërsa ka vizituar platformën e shpimit, Erdogan u tha punëtorëve: “Ne i kemi dhënë kombit tonë lajmin e mirë që ka pritur për vite me radhë, si rezultat i punës suaj të zellshme dhe të suksesshme.

Në emrin tim dhe kombit tim, ju falendero dhe me gjithë zemër uroj dhe grupet e punës në Barbara, e Reis Orouts, të Yavuz z”, duke thënë se ai shpresonte dhe se Allahu është në anën e tyre.