Facebook tani ju lejon të komentoni me video

Ju tani mund të ngarkoni një video për të komentuar rreth postimeve të miqve tuaj ‘Facebook.

Facebook (FB, Tech30) prezantoi veçorinë më të re të premten, pjesë e një strategjie që shumë përdorues të facebook të shohin më shumë video në platformën e saj.

Facebook është duke konkurruar me Snapchat, Periscope dhe të tjerë në një treg të mbushur gjithnjë e më të mbushur video online.

Ato janë të gjitha duke vënë baste në video për të rritur numrin e tyre të përdoruesve. Një parashikim nga Indeksi Visual Networking Cisco i publikuar javën e kaluar tha se trafiku i videove do të përbëjë rreth 82% të gjithë trafikut të konsumit të internetit në vitin 2020, nga 70% që ishte në vitin 2015.

Facebook nisi video live streaming vitin e kaluar dhe e përhapi atë gjerësisht në janar. Ajo u zgjerua më tej në prill duke shtuar në kohë reale hartat botërore të transmetimeve të drejtpërdrejta, reagimet dhe Snapchat.