Firma VIP nga Tirana bënte namin në Shkodër, pas 3 muaj hetime pronarëve u ndodh gj.ëma

Pronarët e një subjekti VIP janë a.r.restuar nga policia pas hetimeve në Shkodër që kanë ngritur akuza për m.ashtrim me skemën e rimbursimit të TVSh-së ndaj tyre.

Në njoftim thuhet se u krye një hetim 3 mujor dhe u konstatua skema e perfitimit të tvsh-se ne forme rimbursimi ne vleren 44,602,171 leke te reja.

“Pas verifikimeve nga Prokuroria dhe Hetimi Tatimor Rajoni Verior, Prokuroria e rrethit gjyqesor Shkoder ka leshuar 2 urdher arreste per pronaret e subjektit, shtetasit me inicialet K.M dhe D.Th si dhe ka marr maresen e pezullimit te ushtrimit te detyres per noterin me inicialet Gj.K. dhe mases se detyrimit paraqitje per shtetasin A.B, pronar i nje subjekti te lidhur si pjese e mashtrimit me TVSH-ne.”

NJOFTIMI I PLOTE

Rimbursimi i TVSH-se, Prokuroria dhe Hetimi Tatimor Rajoni Verior arrestojne pronaret e subjektit VIP.

Prokuroria e Rrethi Gjyqesor Shkoder ne bashkpunim me Drejtorine e Hetimit Tatimore Rajoni Verior Shkoder, Sektorin e Hetimit; pas nje hetimi 3 mujor, ka konstatuar skemen per perfitimin e tvsh-se ne forme rimbursimi ne vleren 44,602,171 leke te reja.

Subjekti General Impex nepermjet aktivitetit te tije i ka shkaktuar dem ekonomik shtetit ne vleren 248, 994, 420 lek nepermjet fshehjes se te arshurave dhe 73.666.095 leke te reja nepermjet mospagimit te taksave dhe tatimeve.

Pas verifikimeve nga Prokuroria dhe Hetimi Tatimor Rajoni Verior, Prokuroria e rrethit gjyqesor Shkoder ka leshuar 2 urdher arreste per pronaret e subjektit, shtetasit me inicialet K.M dhe D.Th si dhe ka marr maresen e pezullimit te ushtrimit te detyres per noterin me inicialet Gj.K. dhe mases se detyrimit paraqitje per shtetasin A.B, pronar i nje subjekti te lidhur si pjese e mashtrimit me TVSH-ne.

Keta shtetas kane konsumuar veprat penale ne baze te nenit 180 “Fshehje e te ardhurave”, neni 181 “Mos pagim i taksave dhe tatimeve”, ndersa per noterin “Fallsifikim i dokumenteve” parashikuar nga neni 186 i Kodit Penal.