FOTO DHE VIDEO/ Të vd.ekur dhe spitale të mbushur me gj.ak, ja ç’po ndodh tani në BejrutKryeqyteti i Libanit, Bejruti, është dridhur i tëri nga dy shp.ërthime të fu.qishme, ku si pasojë kanë humbur jetën të paktën 10 persona.Pamjet e shp.ërthimeve janë dokumentuar me video dhe fotografi të ndryshme amatore. Besohet se ka shpë.rthyer një depo përplot me mjete piroteknike.E nga shp.ërthimi janë shkatërruar një sërë ndërtesash dhe shtëpi, përfshirë ambasada, objekte të Qeverisë si dhe rezidenca e kryeministrit Saad al Hariri.

Shp.ërthimet janë ndjerë në një distancë prej 10 kilometrave. Vlerësohet se shpërthimi i parë të ketë qenë paksa më i vogël, kurse i dyti shumë më i fuqishëm duke bërë që në ajër të ngrihet një re në formë kërpudhe.

Pamje të publikuara pas shp.ërthimit shfaqin pasojat, ku në shikim të parë duket si një zonë lu.f.te pasi gjithçka është shkatërruar duke filluar nga ndërtesat e deri të rrugët e mbuluara më xhama dhe rrënoja të objekteve të ndryshme.

SHIKONI VIDEON KETU