Frika për atë që mund të ndodhë, shifrat kapin rekordin më të lartë, qytetarët në panik zbrazin supermarketet nga letrat e WCRritja e madhe e shifrave të infektimeve në Gjermani, ka futur njerezit ne panik.Së fundmi janë regjistruar 10,000 raste te reja me covid brenda një dite, për herë të parë një shifër kaq e lartë.Sipas The Guardian, qytetarët në Gjermani po zbrazin përsëri raftet e supermarketeve nga letrat higjienike dhe dezinfektuesit, ndërsa vendi po hyn në valën e dytë të pandemisë së koronavirusit.

Sipas zyrës së statistikave të Gjermanisë, e cila shkruajti në Twitter, qytetarët janë duke bërë blerje “paniku”, të kapur nga ankthi i asaj që mund të ndodhë.

Shitjet e letrës higjienike u rritën me 89.9% javën e kaluar krahasuar me nivelet e para krizës, ndërsa dezinfektuesit (me 72.5%) dhe sapuni (me 62.3% më shumë) ishin gjithashtu shumë të kërkuar, tha zyra gjermane e statistikave në një deklaratë mediatike.