Gati për të vd.ekur/ Tashmë është e qartë, ja ç’i ka ndodhur ar.mikut të betuar të PutinitTashmë është zyrtare. Alexei Navalny u he.lmua me agjent nervor “Novichok” që u përdor nga GRU në sulmin e Salisbury.Deklarata është bërë nga mjekët gjermanë, pasi prej më shumë se një  jave ai është transferuar në Gjermani për t’u kuruar.Shkencëtarët kanë ‘provë të qartë’ se kundërshtari i Presidentit rus, Vladimir Putin, Navalny është duke përjtuar një he.lmim vde.kjeprurës.

Pas këtij zbulimi ministrat gjermanë kanë dënuar ditën e sotme ‘su.lmin’ ndaj opozitarit rus dhe kërkuan një shpjegim nga qeveria ruse, e cila ka mohuar të jetë e përfshirë në he.lmimin e Navalny.

Navalny është ende në k.oma në një spital në Berlin të Gjermanosë,  gati dy javë pasi sëmur gjatë një fluturimi në një aeroplan në Siberi.