Gjashtë muaj hetime, zbulohet banda k.r.iminale. Tre në pranga, dalin detajet e operacionit

Policia godet një grup k r iminal që kryente f alsfikimin e dokumenteve dhe shkatërrohet baza ku kryhej ky aktivitet k riminal. U finalizua operacioni “Laboratori”, dhe vihen në pranga tre pjesëtarë të grupit k riminal.

Pas një pune intensive 6-mujore, për parandalimin, u bë ndalimi i shtetasve:

Th. T., 61 vjeç, lindur dhe banues në Tiranë, i dënuar më parë për f alsifikim të dokumenteve.

V. S., 63 vjeç, lindur në Fier dhe banues në Tiranë, i dënuar dy herë më parë për f alsifikim dokumentesh.

P. B., 65 vjeç, banues në Durrës, i dënuar më parë.

Ndalimi i shtetasve të sipërpërmendur u bë për veprat penale “Falsifikimi i dokumenteve, vulave stampave dhe formularëve” dhe “Ndihma për kalim të paligjshëm të kufijve”.

Këta shtetas, në një ambient në Durrës, të cilin e përdorin si bazë për të kryer f a lsifikimet, ndërsa aktivitetitn e zhvillonin në Tiranë, pasi gjenin klientë, kryenin f alsifikimin e dokumenteve, me qëlim kalimin në mënyrë të paligshme të kufirit.