Hani pica dhe sufllaqe, do mbeteni pa fjalë kur të zbuloni çfarë po ju ndodh

Nëse jeni mes atyre personave, që duhet thënë se janë të shumtë në numër, që konsumoni ushqim ‘të shpejtë’, duhet ta lexoni me një frymsë këtë lajm të ri që ka dalë.

Sipas një studimi të kryer së fundmi, yndyrnat e ushqimeve të shpejta mund të depërtojnë në tru, ku shkaktojnë dhjamosje të trurit si dhe depresion.

Kërkimi tregoi se yndyrnat e ngopura hyjnë në tru nëpërmjet presionit të gjakut.

Fillimisht, ato ndikojnë në funksionimin e hipotalamusit dhe pjesës së trurit që kontrollon emocionet, dhe çon në rritjen e simptomave depresive.

Ky hulumtim u krye me minj, dhe tani shkencëtarët besojnë se këto gjetje mund të shpjegojnë lidhjet ndërmjet depresionit dhe obezitetit.