Helmet vde.kje.prurëse në Vlorë, mediat italiane ngrenë pikëpyetjen e madhe

Në lidhje me  skandalin e futjes së mbetjeve me lëndë kancerogjene në Shqipëri mediat italiane i kanë bërë dy pyetje të mëdha qeverisë së tyre: Pse nuk u bllokuan në Brindisi mbetjet e rrezikshme? Pse u lejuan të largohen qetësisht?

Gazetari Carlo Bollino, flet për “një skandal që e zemëron si një qytetar italian dhe e ofendon si një qytetar shqiptar. Trageti ishte në gjendje të linte portin pa pengesa, me mbajtësin e shndërruar në një deponi për mbeturina toksike !! Skandali u zbulua me të mbërritur në portin shqiptar nga policia shqiptare. Por kontrollet në Itali akoma ekzistojnë? A janë autoritetet e sigurisë së portit të Brindisi indiferentë dhe për këtë arsye të ndërlikuar? Apo jeni të gjithë të pushuar nga puna për mungesë fondesh? “