Hiqet TVSH-ja për importet e grurit dhe miellit, qeveria merr vendimMinistria e Financave dhe Transfereve e Kosovës ka marrë vendim për lirimin e përkohshëm nga pagesa e Tatimit mbi Vlerën e Shtuar (TVSH) për të gjitha importet e grurit dhe miellit.Njoftimi vjen në kohën kur Kosova – si edhe vendet e tjera të botës – po përballet me përhapjen e një koronavirusi që shakton sëmundjen COVID-19.Aktualisht, në Kosovë janë 61 persona të infektuar, ndërsa një pacient ka humbur jetën.

Ministria e Financave dhe Transfereve tha se vendimi i saj për lirim nga TVSH-ja të importeve të grurit dhe miellit hyn në fuqi nga dita e sotme dhe se për zbatimin e tij obligohet Administrata Tatimore e Kosovës dhe Dogana e Kosovës.