I bëni thuajse çdo ditë, 5 veprimet që dëshmojnë veshkatJanë disa veprime që i bëni thuajse çdo ditë por harroni se çfarë efektesh kanë mbi organet tuaja.Një ndër faktorët e përditshëm që çon në dëmtimin e veshkave është mospirja e rregullt e ujit. Dehidratimi rrit rrezikun e infekisoneve dhe mund të krijojë gurë në veshka.Konsumi i tepruar i kripës dëmton veshkat dhe sistemin kardiovaskular. Zëvendësoni kripën e jodizuar me kripë deti, kripë Epsom dhe kripë Himalajesh.

Mishi i kuq përmban shumë vlera ushqyese, por nëse e teproni me ngrënien e tij rrezikoni të krijoni probleme me shëndetin e veshkave.

Mbajtja e urinës duket e parrezikshme në fillim, por mund të çojë në inflamacion të veshkave pasi rrit presionin në traktin urinar tuaj dhe ndikon në të dy veshkat dhe fshikëz.

Përdorimi i tepruar i qetësuesve mund të sjellë komplikime dhe efekte anësore në organizëm.