I fusni kështu b*ekët në lavatriçe, por po bëni gabimin e pafalshëm

Ekspertët theksojnë se rrobat e brendshme të trupit të cilat lahen në temperatura të ulëta kurrsesi nuk do të duhej t’i lanit me gjërat e tjera që përdorni në kuzhinë.

“Çdo larje e brekëve në temperaturë më të ulët se 60 gradë nuk do t’i vrasë bakteret. Assesi mos i lani rrobat e brendshme bashkë me leckat dhe peshqirët në temperaturë të ulët, sepse leckat e tilla nuk i dëshironi afër kuzhinës suaj”, ka sqaruar dr. Ackerley.

Nëse për ndonjë arsye rrobat nuk mund t’i lani në temperaturë të lartë, dr. Ackerley propozon shtim të mjeteve antibakterale për larje të rrobave të cilat shkatërrojnë deri në 99 për qind të baktereve.