I pret t.m.erri përpara, sinoptikanët parashikojnë tetor me ngrica e borë në këtë vend

Britanikët mund të përballen me dimrin më të ftohtë që ka qenë për 30 vitet e fundit.

NINTCHDBPICT000390293098

Temperaturat mund të marrin një kthesë në gjysmën e dytë të muajit, nëse parashikimet afatgjata të meteorologëve janë të sakta, shkruan sot “The Sun”.

Sidoqoftë, ekspertët janë ende të ndarë në parashikimet e tyre pasi parashikimi afatgjatë sipas tyre është jashtëzakonisht i vështirë.

NINTCHDBPICT000528300287

Sinoptikani James Madden tha: “Tetori deri tani ngjan si gjithmonë, por ekziston një shans i madh për ngrica dhe reshje dëbore që do të krijojnë atmosferën sikurse të ishim në nëntor”.

Rrymat e frohta tëajrit pritet të përfshijnë të gjithë Britaninë në muajt e ardhshëm.