“Ilir Meta po n.deshet me gjithë “b.ajlozët” e k.rimit, fundi do jetë i t.me.rrshëm dhe i rr.ez.ikshëm”

Nga Nikoll Lesi

Ilir Meta është vënë në shenjëstren e krejt llumit të politikës dhe medias. Natyrisht sponsorizuar nga një pjesë o ligarkësh dhe kryesisht financuar nga k rimi organizuar ky s ulm nuk njeh kufinjë moralë dhe as politikë. S ulmohet dhe kërkohet shkarkim vetëm se mbrojti Kushtetutën dhe liritë e të drejtat themelore të shtetasve shqiptarë për të votuar e zgjedhur të lirë, se eleminoi një përp lasje fi zike e c ivile me 30 qershor, ku sipas Lulzim Bashës do të bëhej n ami atë ditë të dekretuar zgjedhjesh, sepse kryeministri Rama po shkonte, siç shkoi, në zgjedhje moniste.

Ilir Meta s ulmohet nga pjesa më v ulg dhe më k riminale e medias, e cila jo vetëm që nuk ka asnjë pikë profesionaliteti, porse është e zhytur në pazare e p isllëqe me pushtetin, bile edhe me segmente te k rimit që financojnë nën dorë këtë s tuhi ndaj presidentit.

Ilir Meta mund të ketë plot gabime në jetën e tij politike, mund të kritikohet për shumë gjëra, por në raport me patriotizmin, atdhetarizmin dhe me dekretin e shfuqizimit të datës 30 qershor, nuk mund t’i thuash asnjë kritikë. Ll umi që po del si ll avë v ullkani nga shumica e mediave, të cilat kanë k onflikte të hapura interesi sepse janë në procese lejesh ndërtimi apo që financohen për të qenë k a mikazë ndaj së vertetës, pra e gjithë kjo p oshtërsi vjen nga mazhoranca me një kryeideator: Edi Ramën.

Presidenti shkarkohet vetëm kur ka kryer një k rim të rëndë kushtetues, ndërsa dekreti për shtyrjen e zgjedhjeve është një akt thjesht presidencial, i cili mund të gjykohet politikisht, por jo me nisma ligjore pushtetare, të cilat kanë synim marrjen e së vetmes kështjellë që ka mbetur pa u pushtuar prej Rilindjes, që mbetet presidenca.

Ndër këto 28 vite pluralizëm kemi parë beteja epokale, përp lasje civile, rënie presidentësh dhe kryeministrash, por si kjo betejë e fundit ku Ilir Meta po ndeshet me gjithë “b ajlozët” e k rimit dhe o ligarkisë, nuk kemi parë.

E themi këtë se kjo betejë do ketë një fund të rr ezikshëm për ata që e thurën dhe që po i ntrigojnë ndaj së vertetës së drejtë, ku votime si në komunizëm nuk mund të ketë e nuk do të ketë, pasi pavarësisht se për momentin e gjithë lukunia e p isave dhe k rimit është hedhur në s ulm, do të ndodhë si dikur kur turqit s ulmonin kalanë e Krujës apo të Shkodrës, por te portat e hekurit u d ogjën me z ift.

”Z ifti” është gati, edhe këtë vjeshtë, për ata që janë pjesë e ll umit të politikës, mediave dhe shoqërisë!