Infermieres në kujdesin intensiv i thonë të përgatisë testamentin përpara se të fillojë punën

Një infermiere e kujdesit intensiv ka pohuar se i është thënë që të përgatiste testamentin e saj para se të fillonte trajtimin e pacientëve në vijën e parë të koronavirusit.

Amber Cowan, 28 vjeç, nga Glasgow, tha se shefat shëndetësorë e këshilluan atë dhe kolegët e saj që të merren me punët e tyre në fillim përpara ndërrimit të turnit në një repart të kujdesit intensiv duke luftuar për të shpëtuar ata të infektuar me Covid-19.

Në një postim në Twitter, ajo tha:

Duke na thënë se në moshën 28 vjeç e kemi pensionin të siguruar. Hera e parë në turnin e natës në kujdesin intensiv dhe ne kemi staf të reduktuar.

Infermierët në Mbretërinë e Bashkuar kanë raportuar se janë të detyruar të trajtojnë pacientët me koronavirus pa pajisjet e duhura mbrojtëse.

Departamenti i Shëndetësisë tha dje se 24.6 milion doreza, 7.5 milion maska për fytyrën dhe 1.9 milion mbrojtës të syve janë dorëzuar në NHS që nga fillimi i krizës.

Lexo edhe: