iPhone XR ka jetëgjatësinë e baterisë më të mirë se cilido iPhone tjetër, ja pse

iPhone XR i ri ka një rezolucion të ekranit prej 828×1792 pikselë, duke rikthyer densitetin prej 326 piksela në inç, që e bën të marrë titullin “Liquid Retina”. Huawei P20 Pro, për shembull, ka “mesataren” për standardet e sotme të ekranit 1080p, të cilat e dendësojnë shumë më tepër rezolucionin se sa në iPhone XR.

Duke pasur parasysh se dendësia e një ekrani të telefonit është ndoshta shkaktari më i madh i ndryshimeve të jetës së baterisë, duket se zgjidhja e pikselëve relativisht e ulët në ekranin e XR sjell një avantazh të pamohueshëm – jetën e baterisë së telefonit, njofton Phone Arena.

Apple ka shpjeguar se bateria e telefonit të ri sjell “deri në 15 orë shfletim në internet dhe 16 orë shikim videosh”, të cilat janë numra shumë të respektueshëm për çdo telefon, jo vetëm telefonat Apple. Për më shumë, Apple është krenar për atë që ka arritur me jetën e baterisë së iPhone XR, që citon “deri në 1.5 orë më gjatë se iPhone 8 Plus” kudo, dhe kjo ishte synimi i deritanishëm që kompania dëshironte të arrinte, transmeton Telegrafi.

Nuk dihet se si krahasohet bateria në iPhone 6.5 Max në me atë të XR, por duhet të jetë më e fuqishme, pasi Apple theksoi në ngjarjen lansuese se është bateria më e madhe në një iPhone deri tani. Megjithatë, iPhone XR ka më shumë qëndrueshmëri sesa XS Max, dhe ekrani 828p (më i ultë në rezolucion), është arsyeja kryesore për atë që rezulton të jetë jetëgjatësia më e mirë e baterisë në një iPhone.