“K.orona” po alarmon botën, OBSH del me thirrjen e fortë: Shqetësimi ynë tani është…

Nga Kina vjen lajmi i mire pasi po ulet ritmi i sh.perthimit te koronavirusit.

Vetëm në 14 orët e fundit raportohen 327 raste të reja. Megjithëse në Kinë, nga ku dhe u përhap po ngadalësohet, virusi është kthyer në një rr.ezik të lartë në të gjithë botën pasi përhapja e tij është gjithnjë e më e lartë.

Kreu i Organizatës Botërore të Shëndetësisë paralajmëroi këtë të enjte se “sh.përthimi i koronavirusit në pjesën tjetër të botës, përbën shqetësimin më të madh”.

Aktualisht deri më tani numri i vi.ktimave ka shkuar në 2,858 në shkallë globale. Të infektuar janë konfirmuar 83,386 persona. Sakaq raportohet se rreth 37 mijë persona janë rikuperuar pas infektimit, çka tregon se ka shanse të mira për t’i bërë ballë.