Portreti i një ma.zokisti – Edi Rama dhe fatkeqësia e një vendi të mbushur plot me kandidate që pranojnë me dëshirë të jenë vik.timë

Pas 6 vitesh qeverisje i rrethuar nga femra (në nivele të larta drejtuese), totalisht të paafta dhe injorante, por përgjithësisht vajza kinge dhe të gatshme për shërbim, ka një pyetje që shumëkush e bën në rrethe sociale dhe jo vetëm: çfarë dreqin e shtyn apo stimulon Edi Ramën drejt kësaj përzgjedhjeje?

A ka mundësi që kryeministri akoma nuk e ka vënë re që drejtuese të tilla nuk e çojnë askund? A thua akoma nuk e ka kuptuar se me to ai po nxiton me shpejtësi marramendëse drejt greminës?

Vini gishtin mbi secilën prej figurave që Rama ka zgejdhur ta qeverisë Shqipërinë. Janë të gjitha një prerje dhe me të njëjtin emërues: të afta për asgjë, por të gatshme në çdo kohë të hidhen në zjarr për të. Ata që e njohin, thonë se pikërisht këtu qëndron edhe sekreti: Mazokisti Rama ka gjetur një terren jashtëzakonisht pjellor për të përmbushur kënaqësitë e dhimbshme të tij.

Ka shumë gjëra që Edi Rama nuk i ka fshehur dhe as është munduar ndonjëherë ta bëjë këtë. Dhe një prej tyre është marrëdhënia e tij e ndërlikuar me femrat. Kur ende nuk ishte bërë aq i rëndëishsëm sa është sot, historitë e tij të dhunës kanë qenë të famshme. Po e lëmë mënjanë bashkëshorten e tij të parë, aktoren Matilda Makoçi. E dalldisur nga fama e vet dhe karakteri i bashkëshortit që zgjodhi, nga të gjitha historitë që tregohen me Ramën, ajo është e vetmja viktimë që nuk arriti kurrë më të ngrihej në këmbë pas asaj që provoi me të.

Bashkëshortja e tij e dytë doli më e fortë: thonë se gjatë një prej dalldisjeve të bashkëshortit të tij, ajo doli me një shpatull të thyer keq. E nisën jashtë për kurim dhe në këmbim të heshjes ajo kërkoi divorcin dhe një shumë të majme parash. Sot është e martuar me dikë tjetër, e pasur, dhe drejton një rrjet të tërë OJF në Shqipëri.

Tjetra histori e njohur dashurie e Kryeministrit, por pa arritur deri në martesë, është ajo me një vajzë ekrani. Bodygardët e Ramës tregonin në ato kohë, ngjarje nga më të pabesueshme të dhunës, seksuale dhe jo vetëm. Edhe ajo pat bredhur me muaj klinikave të botës të riparonte sado pak pasojat e dajakut, edhe pse një shenjë dalluese në fytyrë nuk mundi ta zhdukte dot kurrë. Të tilla rrëfime ka plot dhe në kohë të ndryshme për kryeministrin tonë.

Pastaj erdhi koha e pushtetit: në bashkinë e Tiranës një njeri normal kishte tmerr të shkelte në prag. Dhunë verbale, fjalor i ndyrë, prostitucion mazokist. Histori që vazhdon sot e gjithë ditën me ndryshimin e vetëm që tani Edi Rama pushtetin e ka të pahesap dhe mund të zgjedhë me një të rënë të lapsit.

Vini re përkufizimin për mazokizmin: Mazokizmi bën pjesë në grupin e sjelljeve perverse. Kjo sjellje vjen si rezultat i një disekuilibri vetjak. Një sjellje regresive që mund të quhet ndryshe devijim. Mazokizmi përfshin një perversion seksual, në të cilin individi provon kënaqësi nga vuajtja, dhimbja tjetrit dhe është pjesë përbërëse e karakterit të disa individëve, të cilët qëllimisht provokojnë keqtrajtime, vuajtje dhe aktë të turpshme.

E thënë ndryshe paskemi një Kryeministër mazokist. Dakort, kjo është tërësisht punë e tij. Për aq kohë sa nuk përbën rrezik për shoqërinë, duhet të ishte punë e tij. Por Edi Rama i ka kaluar edhe kufijtë e një mazokisti klasik. Devijimi i tij i ndërthurur me pushtetin e ka kthyer atë në një përsonazh të ngjashëm me Luciferin, që nuk argëtohet më vetëm me dhunë. Ai e vazhdon lojën e çmendurisë së vet edhe duke i shpërblyer “viktimat” e veta me pushtet. Pasi ua bën të qartë se s’kanë asnjë lloj aftësie, se mund ti hedhë tutje sa hap e mbyll sytë, kryeministri shqiptar është shndërruar në një një personazh teatri kukullash, ai që luan fijet e marjonetave të veta, një përdhunues seksual dhe mendor. Sa herë që kukullat e tij kritikohen, Edi Rama ngrefet në zyrën e vet dhe shijon kënaqësinë.

Dhe historia përsëritet e përsëritet brenda të njëjtit qerthull, por me pyetje të tjera shtesë: mirë ai, çmenduria e të cilit e ka një shpjegim mjekësor, po këto të tjerat si e kanë hallin?

Kaq shumë kandidatë për viktima paska pasur në këtë vend, kaq shumë shërbëtore seksi, të gatshme për dhunë të çdo lloji e që shkojnë deri në adhurim?! Fatkeqësi!/Pamfleti